Old4Game

Old4Game - New gaming generations

1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6293BuNiCu.wHVizitatorVizitator

  Sex in timpul sarcinii

  Distribuiţi
  avatar
  CromwelL
  Membru

  Member Title : WGR Member
  Mesaje : 1
  Join : 12/12/2012

  Sex in timpul sarcinii

  Mesaj Scris de CromwelL la data de Mier Dec 12, 2012 10:55 pm

  În ce măsură starea de graviditate influenţează comportamentul sexual feminin ? dacă creşte sau diminuă senzualitatea femeii ?, sînt chestiuni pe care şi le pun multe cupluri.

  După Sha Kokken (Le sex et sa technique, Ed. Guy de Monceau, Paris, 1963.), din punct de vedere al comportamentului sexual, există trei categorii de femei însărcinate.

  O primă grupă de femei gravide, datorită sentimentului de siguranţă pe care-l conferă sarcina au un libido crescut şi ajung la un orgasm mai intens necunoscut pînă atunci, îndeosebi în primul trimestru al primei sarcini. Totuşi aceste femei trebuie să evite raporturile sexuale prea frecvente şi prea profunde.

  La a doua grupă de femei însărcinate, dragostea maternă intensă duce la slăbirea şi inhibiţia libidoului. Cunoştinţa maternităţii domină instinctul sexual şi dă starea de satisfacţie psihică prin ea însăşi şi ca efect apare un dezgust şi un sentiment de culpabilitate faţă de actul sexual. Femeile din această categorie prezintă o frigiditate tranzitorie în timpul sarcinii. În această eventualitate soţul va trebui să se comporte cu înţelepciune şi menajamente faţă de soţie.

  O a treia categorie de femei a căror sarcină este avansată, din cauza modificărilor fiziologice vasocongestive intense ale tractului genital au senzualitatea diminuată şi nu prezintă interes faţă de actul sexual.

  Un studiu ştiinţific cu privire la răspunsul sexual fiziologic al femeii însărcinate a fost efectuat de Masters şi Johnson pe 11 femei gravide avînd vîrsta între 29 şi 43 de ani şi prin interviuri luate la 111 femei însărcinate, după actul sexual. Din aceste studii se degajă mai multe concluzii. Starea de graviditate care creşte net vasocongestia pelviană supusă stimulării sexuale, reacţionează printr-o amplificare intensă a acestei vasocongestii. Lubrifierea vaginală a fost mai importantă şi mai rapidă spre finele primului trimestru, în faza de excitaţie sexuală, la 6 femei gravide, comparativ cu gradul lubrifierii anterior sarcinii. Obişnuit, lubrifierea vaginală în timpul sarcinii este mai importantă şi permanentă.

  Creşterea libidoului a fost notată îndeosebi spre finele primului trimestru al sarcinii şi la începutul celui de al II-lea trimestru.

  În timpul celui de al doilea trimestru, 6 din cazurile studiate au avut un libidou intens şi au obţinut rapid orgasmul. Unele femei în timpul celui de al doilea trimestru de sarcină au prezentat, în timpul actului sexual, experienţe orgasmice multiple pe care nu le aveau anterior sarcinii. Dacă în timpul primului şi celui de al doilea trimestru al sarcinii, contracţiile platformei orgasmice sînt specifice experienţei orgasmice, în timpul celui de al treilea trimestru, intensitatea contracţiilor orgasmice diminuează net. În ultimile săptămîni care preced naşterea, uterul, în loc să se contracte ritmic în timpul orgasmului, poate intra într-un spasm tonic. Au mai fost observate uneori contracţii spasmodice ale uterului ca un răspuns la stimularea orgasmică. Faza de rezoluţie postorgasmică este încetinită şi de obicei tranzitorie în timpul sarcinii.

  Aceste constatări privind fiziologia actului sexual în timpul sarcinii au fost întregite de Masters şi Johnson prin relatările cu ocazia interviului a 111 femei însărcinate, după actul sexual. Astfel, s-a putut constata că în primul trimestru de sarcină, 33 din cele 43 de femei însărcinate pentru prima dată au acuzat o reducere a tensiunii sexuale şi a eficacităţii actului sexual, iar 26 din cele 43 de femei nulipare au fost stînjenite în activitatea coitală de teama unei eventuale leziuni asupra produsului de concepţie. În timpul celui de al doilea trimestru al sarcinii s-a constatat o creştere netă a erotismului, a eficacităţii şi performanţei sexuale la femeile însărcinate, indiferent de vîrstă şi numărul sarcinilor avute, comparativ nu numai cu primul trimestru dar şi faţă de starea anterioară sarcinii. În al treilea trimestru, în grupa nuliparelor s-a evidenţiat o reducere netă a frecvenţei raporturilor sexuale, comparativ cu al doilea trimestru de sarcină.

  Aceste constatări ale autorilor amintiţi, impun următoarele recomandări cu privire la relaţiile sexuale în timpul sarcinii :

  - Actul sexual trebuie limitat la ritmul de la 1 raport la 6—10 zile în prima jumătate a sarcinii, apoi 1 la 10 zile pînă în luna a 7-a şi ulterior abstinenţă sexuală în ultimele 2 luni de sarcină. Interzicerea raporturilor sexuale în ultimele luni de sarcină este dictată de faptul că stimularea sexuală a femeiii cu sarcină avansată poate produce contracţii uterine dureroase ca de naştere, naşteri premature sau predispune la infecţii puerperale.

  - În primul şi în al doilea trimestru de sarcină, raporturile sexuale sînt permise numai dacă femeia are o perfectă condiţie fizică (fără disgravidie, fără albuminurie sau hipertensiune arterială).

  - Tehnica copulatorie trebuie adaptată acestei stări fiziologice , în general recomandîndu-se poziţiile posterioare, lateral posterioare sau poziţiile anterioare, care evită orice presiune pe abdomen.

  - Bărbatul se va abţine de a stimula organele genitale feminine, va evita intromisiunea profundă şi mişcările brutale, iar femeia nu va coopera la mişcările copulatorii.

  - Stimularea sfîrcurilor sînilor în timpul sarcinii poate să elibereze hormonul numit ocitocina. Se știe că acest hormon duce la contracții uterine și uneori la o hiperstimulare a uterului și la anomalii în rata pulsului fătului. Unele studii au arătat că stimularea sfîrcurilor poate fi folosită pentru a induce travaliul. Drept urmare, cei mai mulți doctori sugerează că în timpul sarcinii sfîrcurile sînilor să nu fie atinse.

  - Pentru a evita infecțiile la făt în timpul sarcinii, ca și expunerea la prostaglandine dăunatoare (substanțe asemănătoare cu hormonii, care pot să cauzeze contracții uterine) în sperma, unii doctori recomandă folosirea prezervativelor la sexul în timpul sarcinii.
  avatar
  mtafeak;o
  Membru

  Member Title : WGR Member
  Mesaje : 61
  Join : 28/01/2013

  Re: Sex in timpul sarcinii

  Mesaj Scris de mtafeak;o la data de Lun Ian 28, 2013 12:49 am

  interesant
  avatar
  Coszmin97
  Membru

  Member Title : WGR Member
  Mesaje : 20
  Join : 19/02/2013

  Re: Sex in timpul sarcinii

  Mesaj Scris de Coszmin97 la data de Mar Feb 19, 2013 11:45 am

  Interesant tutorialul!

  Continut sponsorizat

  Re: Sex in timpul sarcinii

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mar Aug 14, 2018 11:35 pm