Old4Game

Old4Game - New gaming generations

1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6293BuNiCu.wHVizitatorVizitator

  • Posteaza un subiect nou
  • Raspunde la subiect

Planul INCREDIBIL al NASA care ar putea scrie ISTORIE.

Distribuiţi
avatar
*TrullySTARRR*
Membru

Member Title : WGR Member
Mesaje : 13
Join : 20/01/2013

Planul INCREDIBIL al NASA care ar putea scrie ISTORIE.

Mesaj Scris de *TrullySTARRR* la data de Dum Ian 20, 2013 1:24 am

Cercetătorii de la NASA intenţionează "să captureze" un asteroid de circa 500 de tone, să îi devieze traiectoria şi să îl transforme într-o "staţie spaţială" pe orbita Lunii, ce ar putea fi utilizată de viitoarele misiuni spaţiale către planeta MarteDepartamentul pentru Ştiinţă şi Tehnologie de la Casa Albă va analiza în următoarele săptămâni acest proiect ambiţios, al cărui buget prevăzut este de 2,6 miliarde de dolari. Oficialii americani lucrează în această perioadă la alcătuirea programului spaţial american pentru următorul deceniu.

Dacă va fi aprobată, această misiune inedită va reprezenta prima tentativă din istorie de a schimba traiectoria unui corp ceresc.

Într-un raport de fezabilitate întocmit de NASA şi de Institutul pentru Tehnologie din California (California Institute of Technology/ Caltech), savanţii americani au explicat modul în care intenţionează "să captureze" asteroidul.
Astfel, o capsulă specială va fi ataşată de o rachetă Atlas V, care va fi lansată spre asteroid, când acesta va trece printre Terra şi Lună.

Ajunsă în apropiere de asteroid, capsula va lansa o prelată cu un diametru de 15,2 metri care se va înfăşura în jurul acestuia.

Cu ajutorul capsulei şi al sistemului de propulsie al acesteia, care va dispune de o cantitate de carburant de aproximativ 300 de litri, specialiştii de la NASA intenţionează să devieze asteroidul de la traiectoria sa şi să îl direcţioneze spre un punct gravitaţional neutru, situat între Terra şi Lună.

Viitorii astronauţi vor avea astfel la dispoziţie o bază de staţionare pentru viitoarele misiuni spaţiale.
Potrivit aceluiaşi studiu de fezabilitate întocmit de NASA, "ideea de exploatare a resurselor naturale de pe asteroizi datează din urmă cu peste 100 de ani, însă abia acum a apărut tehnologia care permite ca această idee să devină realitate".

NASA a refuzat deocamdată să facă orice comentariu despre acest proiect spaţial, susţinând că se află încă în negocieri cu Casa Albă. Cu toate acestea, presa americană susţine că noua tehnologie ar putea fi disponibilă peste cel mult 10-12 ani.

Noua tehnologie ar putea fi utilizată în viitor şi pentru activităţi de "minerit" pe alţi asteroizi, pentru extragerea de metale şi minerale.

Unii dintre asteroizi sunt bogaţi în fier, ce ar putea fi folosit pentru construirea unor noi staţii spaţiale, iar alţii conţin apă, ce ar putea fi descompusă în hidrogen şi oxigen, elemente ce ar putea fi utilizate apoi pentru fabricarea de combustibil pentru vehiculele spaţiale.

La începutul acestui an, compania Planetary Resources cu sediul la Seattle, care îi are printre investitorii ei miliardari pe fostul candidat prezidenţial Ross Perot şi fondatorii grupului Google, Eric Schmidt şi Larry Page, a anunţat că intenţionează să foreze asteroizii care se vor apropia de Terra, în următorii 10 ani.

NASA mai are pe agendă un proiect, denumit Osiris-Rex, în cadrul căruia intenţionează să lanseze, în anul 2016, un vehicul spaţial spre asteroidul 1999 RQ36, de pe care doreşte să extragă mostre pe care să le aducă apoi pe Terra.
Specialiştii americani speră că aceste proiecte spaţiale îi vor ajuta pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine evoluţia asteroizilor şi să aducă informaţii noi despre apariţia vieţii pe Terra.
avatar
Antonescu Alexandru
Membru

Member Title : WGR Member
Mesaje : 3
Join : 20/01/2013

Re: Planul INCREDIBIL al NASA care ar putea scrie ISTORIE.

Mesaj Scris de Antonescu Alexandru la data de Dum Ian 20, 2013 7:15 am

impresionant
avatar
Tequila
Super Moderator

Member Title : Super Moderators
Mesaje : 219
Join : 17/01/2013

Re: Planul INCREDIBIL al NASA care ar putea scrie ISTORIE.

Mesaj Scris de Tequila la data de Dum Ian 20, 2013 10:29 am

idem alexandru :|
avatar
quintrixx
Membru

Member Title : WGR Member
Mesaje : 1
Join : 22/01/2013

Re: Planul INCREDIBIL al NASA care ar putea scrie ISTORIE.

Mesaj Scris de quintrixx la data de Mar Ian 22, 2013 6:13 am

mda ,fain ..

warned , pentru post-hunt
avatar
mtafeak;o
Membru

Member Title : WGR Member
Mesaje : 61
Join : 28/01/2013

Re: Planul INCREDIBIL al NASA care ar putea scrie ISTORIE.

Mesaj Scris de mtafeak;o la data de Lun Ian 28, 2013 12:59 am

incredibil

Continut sponsorizat

Re: Planul INCREDIBIL al NASA care ar putea scrie ISTORIE.

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

  • Posteaza un subiect nou
  • Raspunde la subiect

Acum este: Lun Noi 20, 2017 10:34 pm