Old4Game

Old4Game - New gaming generations

1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6293BuNiCu.wHVizitatorVizitator

  • Posteaza un subiect nou
  • Raspunde la subiect

Cel puţin 22 morţi, în urma unor atentate comise în Irak

Distribuiţi
avatar
S@LAMANDRA
Membru

Member Title : WGR Member
Mesaje : 13
Join : 06/02/2013

Cel puţin 22 morţi, în urma unor atentate comise în Irak

Mesaj Scris de S@LAMANDRA la data de Mier Feb 06, 2013 10:42 amAproximativ 15 atacuri au vizat pelerinii şiiţi şi poliţiştii şi nu a fost revendicate pentru moment de grupările extremiste sunnite precum Al-Qaida.
Acestea au fost comise în 13 oraşe, folosindu-se bombe, maşini-capcană şi obuze, în special în privinciile, Kirkuk şi Diyala, la nord de Bagdad, şi în Babylon, mai la sud, au precizat oficiali din cadrul serviciilor de securitate.
Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi alte 83 au fost rănite, potrivit ultimului bilanţ furnizat de surse medicale.


Majoritatea atacurilor au vizat pelerini şiiţi înainte de începerea, în această săptămână, a sărbătorii Arbain, ce marchează cea de-a 40-a zi a doliului după moartea lui Hussein, fiul lui Ali şi nepotul profetului Mahomed, ucis în 680, o personalitate venerată de şiiţi.
În atentatul cel mai sângeros au murit şapte persoane, dintre care trei femei şi doi copii, în urma exploziei a trei case în oraşul Mussayeb, situat la sud de Bagdad, potrivit unui ofiţer de poliţie local şi unui medic. Alte patru persoane au fost rănite.
Victimele au fost vizate din cauza apartenenţei lor la comunitatea şiită, au anunţat sursele citate.
La sud de Bagdad, pelerinii şiiţi care mergeau în oraşul sfânt Kerbala pentru sărbătoare, au fost ţinta unui atac cu obuze. Un pelerin a fost ucis şi alţi nouă au fost răniţi. La Diyala, 19 persoane au fost rănite, dintre care zece pelerini în drum spre Kerbala.
La Hilla, capitala provinciei Babylon, o maşină-capcană a explodat în faţa birourilor guvernatorului provinciei în momentul în care acestea venea, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor 19. Guvernatorul nu a fost rănit, potrivit oficialilor.
Atacurile din Bagdad şi de la nord de capitală s-au soldat cu 12 morţi. Autorităţile au încercuit sectorul Kerrada din Bagdad, vizat de un atentat sinucigaş cu maşină-capcană, împiedicând jurnaliştii să se apropie.
Forţele de securitate au înregistrat, de asemenea victime, în special în regiunile Kirkuk şi Mossul, unde au fost ucişi opt poliţişt

avatar
Maryo25
Membru

Member Title : WGR Member
Mesaje : 6
Join : 07/02/2013

Re: Cel puţin 22 morţi, în urma unor atentate comise în Irak

Mesaj Scris de Maryo25 la data de Joi Feb 07, 2013 12:28 am

rau de tot ... :|
  • Posteaza un subiect nou
  • Raspunde la subiect

Acum este: Mier Noi 22, 2017 3:54 pm