Old4Game

Old4Game - New gaming generations

1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6293BuNiCu.wHVizitatorVizitator

  10 motive la care sa renunti la televizor

  Distribuiţi
  avatar
  L0v3
  Membru

  Member Title : WGR Member
  Mesaje : 4
  Join : 13/02/2013

  10 motive la care sa renunti la televizor

  Mesaj Scris de L0v3 la data de Mier Feb 13, 2013 11:16 pm

  83% din români se uită zilnic la televizor, arată un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.  1. Consumă timp. Studii recente arată că românii petrec, în medie, peste 4 ore zilnic în faţa televizorului, iar în weekend, între 6 şi 7 ore. Asta înseamnă că, de-a lungul unui an, o persoană pierde aproximativ 1.770 de ceasuri, însemnând 73 de zile, cu ochii pironiţi în ecran. De asemenea, ţinând cont că programul obişnuit de lucru este de 8 ore, rezultă că românii nu fac altceva în timpul unei zile, decât să meargă la serviciu şi să privească la TV.

  2. Încetineşte activitatea creierului. În cartea sa „Televiziunea: opiul popoarelor", specialistul american Wes Moore citează concluziile cercetătorului german Herbert Krugman potrivit cărora, în timpul privitului la televizor, activitatea creierului se mută din emisfera stângă în cea dreaptă, care devine, astfel, de două ori mai activă - ceea ce este o anomalie neurologică. În plus, se produce o creştere a nivelului de endorfină, substanţă a cărei structură este similară cu cea a opiului şi a derivatelor lui: morfina, codeina sau heroina. Este ştiut că televiziunea oferă conţinut deja „ambalat", care nu solicită creierul decât în mică măsură. În acest fel, activitatea cerebrală încetineşte. Cu timpul, creierul nesupus la efort se va comporta precum un muşchi neantrenat - se va „fleşcăi".

  3. Transmite rareori mesaje educative. În goana după audienţă, posturile TV au renunţat la scrupule. Din ce în ce mai multe programe de televiziune promovează violenţa şi sexul, garanţii demonstrate ale succesului. De partea cealaltă, show-urile care încearcă să menţină adevăratele valori în atenţia publicului au, în general, audienţe modeste şi, drept consecinţă, o viaţă scurtă.

  4. Lipsa programelor TV de calitate. Pe o piaţă saturată de televiziuni generaliste sau de nişă, aşa cum este cea din România, calitatea pierde întotdeauna în faţa cantităţii. Show-urile TV se realizează „pe genunchi", de preferat cât mai ieftin şi într-un timp cât mai scurt.

  5. Denotă o viaţă lipsită de satisfacţii. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Maryland arată că persoanele nemulţumite de viaţa lor petrec cu 20% mai mult timp în faţa televizorului decât ceilalţi oameni. De partea cealaltă, respondenţii care s-au declarat satisfăcuţi de viaţa lor preferă să citească sau să participe la viaţa socială.  6. Excesul de reclame. O regulă impusă de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) spune că televiziunile nu pot difuza mai mult de 12 minute de reclame la o oră de program. În ciuda acestei condiţionări, posturile TV depăşesc adesea această normă. De asemenea, foarte puţine advertoriale sunt într-adevăr interesante pentru privitorul obişnuit, care este greu de crezut că-şi poate permite ultimul model de smartphone sau de maşină germană.

  7. Costă bani. Pe lângă abonamentul la compania de cablu şi electricitatea, privitul în exces la televizor implică şi alte cheltuieli. Unele reclame TV acţionează asupra inconştientului privitorului, care va cumpăra apoi produsul respectiv, chiar dacă nu are nevoie de el. În plus, cercetările în domeniu au dezvăluit că oamenii aleg produsele de pe raft în funcţie de notorietatea lui, şi nu în funcţie de calităţile sale reale.

  8. Banalul devine senzaţional. Televiziunile depind de senzaţional pentru a face audienţă. Numai că sunt destule zile în care nu se întâmplă nimic interesant. Drept urmare, un subiect banal este transformat şi prezentat drept eveniment „şocant".

  9. O viaţă ghidată de „Ghidul TV". Mulţi oameni îşi organizează ziua în funcţie de programele transmise la televizor. Astfel ajung să piardă lucruri importante din viaţa lor pentru a nu rata o emisiune preferată.

  10. Creşte riscul de obezitate. Lipsa activităţii fizice duce la dereglări în procesul de depozitare a grăsimilor şi zahărului din organism, crescând riscul de obezitate, boli cardiovasculare şi cancer de colon. Mai grav este că tot mai mulţi copii sunt afectaţi de privitul excesiv la televizor. Un grup de cercetători din Noua Zeelandă a studiat un grup de copii cu vârste între 5 şi 15 ani timp de peste un deceniu. Concluzia lor a fost că 41% din copiii care au ajuns obezi până la vârsta de 26 de ani au fost aceia care s-au uitat prea mult la TV
  avatar
  Andrei Popescu
  Membru

  Member Title : WGR Member
  Mesaje : 12
  Join : 17/02/2013

  Re: 10 motive la care sa renunti la televizor

  Mesaj Scris de Andrei Popescu la data de Dum Feb 17, 2013 2:43 am

  )) interesant
  avatar
  [D0m!n0]F|4V!U$
  Membru

  Member Title : WGR Member
  Mesaje : 353
  Join : 16/02/2013

  Re: 10 motive la care sa renunti la televizor

  Mesaj Scris de [D0m!n0]F|4V!U$ la data de Sam Feb 23, 2013 8:31 am

  Foarte interesant
  avatar
  DaNNNieL
  Membru

  Member Title : WGR Member
  Mesaje : 15
  Join : 22/02/2013

  Re: 10 motive la care sa renunti la televizor

  Mesaj Scris de DaNNNieL la data de Lun Feb 25, 2013 9:11 am

  Am renutat de mult la televizor datorita faptului ca e o pierdere de timp.
  Majoritatea stirilor de azi(80-90%) sunt ca :"a luat foc un depozit" , "Un adolescent s-a sinucis ca l-a lasat prietena" , "si ca tanti de la 3 face scandal ca a baut putin peste masura" . Iar toate astea intrerupte de zeci de reclame la danonino , lego , si la papusi barbie

  Continut sponsorizat

  Re: 10 motive la care sa renunti la televizor

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat

   Subiecte similare

   -

   Acum este: Lun Aug 20, 2018 2:28 am