Old4Game

Old4Game - New gaming generations

1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6293BuNiCu.wHVizitatorVizitator

  Alerta de virusi pe forum - ce trebuie sa fac?

  Distribuiţi
  avatar
  Lord @
  Loyalty Club

  Member Title : WGR Member
  Mesaje : 31
  Join : 03/03/2013

  Alerta de virusi pe forum - ce trebuie sa fac?

  Mesaj Scris de Lord @ la data de Mar Mar 05, 2013 5:52 am

  In primul rand reamintim faptul ca nu nu exista nici un risc ca forumul dumneavoastra sa fie virusat pe platforma forumgratuit. Pe aceasta platforma forumul dumneavoastra este in plina siguranta.

  Daca la accesarea paginii forumului dumneavoastra veti primi un mesaj de alerta, acesta este automat generat de antivirusul folosit.
  In plus, unele browsere, cum ar fi Mozilla Firefox si Google Chrome, au setari de siguranta prin care blocheaza accesul la paginile in care se regaseste continut considerat periculos. Aceasta alerta se datoreaza in primul rand faptului ca ati copiat sau instalat in forum continut provenind din site-uri considerate periculoase.
  Majoritatea problemelor de acest fel au fost solutionate prin simpla eliminare a script-urile externe vinovate. In majoritatea cazurilor, browserul va afisa si indicatii privind sursa problemei, fie ca este un site oferind diverse utilitati pentru forumuri, fie chiar ati folosit un site nesigur pentru stocarea imaginilor. In cazul in care nu primiti astfel de indicatii, tutorialul nostru va va fi de ajutor.

  Intai de toate vom clarifica putin lucrurile cu privire la ce e acela un script si ce poate reprezenta.

  => Ce este un script (cod):
  Un script este un cod HTML care genereaza pe forum diferite elemente. Cel mai des, acestea executa niste functii JavaScript.

  => Ce pot reprezenta aceste coduri:
  Acestea pot reprezenta un player cu muzica; chatbox extern; informatii meteo; directoarea web (banner + link de redirectionare); informatii ip, windows si alte lucruri legate de calculatorul vizitatorului etc.

  => Cum procedam in asa cazuri:
  Nu trebuie decat sa gasim codul "vinovat". Pentru a identifica acest cod trebuie sa stergem codurile adaugate, unul cate unul pentru a vedea din cauza caruia apare alerta. Inainte de toate, bineinteles, veti salva codurile intr-un bloc de notite in computer.

  =>Unde putem gasi aceste coduri:
  1. Panou de Administrare => Afisare => Pagina de start => Generalitati;
  2. Panou de Administrare => General => Mesaje si e-mailuri => Anunturi;
  3. Panou de Administrare => Module => HTML & JAVASCRIPT => Gestiunea codurilor JavaScript;
  4. Panou de Administrare => Module => Portal & Widget-uri => Configurarea portalului;
  5. Panou de Administrare => Module => Portal & Widget-uri => Gestiunea widget-urilor forumului;
  6. Panou de Administrare => Afisare => Template-uri => Toate subsectiunile.

  =>Multa atentie la editarea template-urilor. Va reamintim totodata ca astfel de coduri se pot afla numai in template-urile modificate deja de dumneavoastra. Nu va recomandam sa cautati codul in template-urile nemodificate (care au ramas cu valoarea de origine).
  P.S.: Doar fondatorii forumului pot modifica template-urile.

   Acum este: Vin Noi 24, 2017 12:30 pm