Old4Game

Old4Game - New gaming generations

1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6293BuNiCu.wHVizitatorVizitator

  • Posteaza un subiect nou
  • Raspunde la subiect

Universul

Distribuiţi
avatar
dgl_wg
Membru

Member Title : Moderators
Mesaje : 50
Join : 17/11/2013

Universul

Mesaj Scris de dgl_wg la data de Dum Noi 17, 2013 10:13 pm

Explozia primordiala
Cum arata universul nostru infinit inainte de Big Bang? Preotul belgian Georges Lemaitre a fost primul care a sugerat,in 1920,ca Universul a pornit de la un singur atom, care concentra uriasa energie a stelelor si galaxiilor de astazi. Acesta a fost inceputul teoriei Big Bang,dezvoltata ulterior de observatiile lui Edwin Hubble si de descoperirea radiatiilor emise de microundele cosmice.Se presupune ca aceste radiatii sunt ramasitele luminii intense emise in momentul exploziei primordiale.
Edwin Hubble, astronomil dupa care a fost botezat celebrul telescop spatial Hubble,a studiat lumina emisa de stelele din diferite galaxii pentru a ajunge la ceea ce poarta numele de "leaga lui Hubble":galaxiile se indeparteaza de noi cu o viteza proportionala cu distanta lor fata de Pamant.
Asadar, oamenii de stiinta cred ca inainte de Big Bang toata materia si energia Universului erau comprimate intr-o singura zona(singularitate),cu o dimensiune de doar cativa milimetri. Se presupune ca acest stadiu al Universului nu a durat decat o fractiune de secunda. In urma cu 15-20 miliarde de ani,o explozie de proportii nebanuite a dus la expansiunea acestei materii si energii. Explozia a fost secunda Universul s-a extins de la un punct pana la dimensiuni astronomice, iar aceasta expansiune continua si azi.

BIG CRUNCH, prabusirea Universului in el insusi


O alta teorie este cea a unui Univers inchis,care nu se poate extinde la infinit, precum corzile elastice. Dupa ce isi ating maxima extensie,acestea se contracta din nou. Aceasta presupune ca Universul urmeaza, la un moment dat, sa se restanga din nou,temperatura sa sa creasca,parjolind orice planeta pe care ar putea exista viata. In cele din urma, Universul ar ajunge sa se concentreze din nou intr-un singur punt extrem de dens,numit singularitate. Acesta este asa-numitul BIG CRUNCH - adica sfarsitul Universului nostru.
avatar
Respawnables#
Membru

Member Title : WGR Member
Mesaje : 12
Join : 15/11/2013

Re: Universul

Mesaj Scris de Respawnables# la data de Mar Noi 19, 2013 6:14 am

Foarte interesante informatii Sursa?
  • Posteaza un subiect nou
  • Raspunde la subiect

Acum este: Lun Noi 20, 2017 2:56 pm