Old4Game

Old4Game - New gaming generations

1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6293BuNiCu.wHVizitatorVizitator

  • Posteaza un subiect nou
  • Raspunde la subiect

Alerta pe Glob. Gheata de la Polul Nord se va topi in intregime

Distribuiţi
avatar
Twista
Membru

Member Title : WGR Member
Mesaje : 3
Join : 16/02/2014

Alerta pe Glob. Gheata de la Polul Nord se va topi in intregime

Mesaj Scris de Twista la data de Dum Feb 16, 2014 9:40 pm
Calota
Arctica

dispare cu o viteza uimitoare. Prognozele specialistilor sunt depasite de realitate, iar ecologistii trag un semnal de alarma: gheata se va topi total in urmatorii 40 de ani.

Cea mai mica suprafata ocupata de gheata arctica s-a inregistrat in vara lui 2007, cand tinuturile albe au insemnat doar 3 milioane de kilometri patrati.
Media teritoriului acoperit de catre calota glaciara nordica scade incontinuu din 1980 incoace, cand suprafata medie acoperita era de 15,7 milioane de kilometri patrati, potrivit Centrului National American pentru date despre Zapada si Gheata. Multi experti prezic faptul ca intreaga calota glaciara arctica va disparea de pe fata pamantului pana in anul 2050.

Efectele topirii ghetii:Cantitatea de apa continuta de gheata arctica nu este foarte mare. Sau cel putin nu atat de mare incat sa puna in pericol tarmurile unor tari. Nu vor exista asadar inundatii.Cu toate acestea, intregul ecosistem arctic va disparea. In plus, lumina solara reflectata in spatiu de aceasta zona alba a Terrei va fi absorbita de ocean, provocand incalzirea apei si, implicit, influentarea climei ori a vremii pe glob. Automat temperaturile vor creste. De cealalta parte, lipsa ghetii deschide culoarele de trecere intre oceanele planetei si prin zonele nordice, facilitatnd transporturile.
Clipul de mai jos ilustreaza o prognoza a topirii calotei glaciare pana in anul 2049, facuta de University
Corporation

for Atmospheric Research.

  • Posteaza un subiect nou
  • Raspunde la subiect

Acum este: Joi Iun 21, 2018 7:27 pm