1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6295BuNiCu.wHVizitatorVizitator

Jump to content

Bine ați venit pe comunitatea WorldGame


Bine ați venit pe comunitatea Old4Game, la fel ca majoritatea comunităților online trebuie să vă înregistrați pentru a vizualiza sau posta în comunitatea noastră, dar nu vă faceti griji, acesta este un proces simplu care necesită informații minime despre tine. După aveți urmăroarele beneficii
Poți deschide topicuri si să raspunzi la altele
Sunteți membru al unei comunități Licențiate
Îți faci noi prieteni, pe forum si pe serverele ei.
Vă asteptam
Echipa WorldGame
 
Guest Message by StaarK*


Alerta pe Glob. Gheata de la Polul Nord se va topi in intregime


Pagina 1 din 1

#1
Twista

Twista
  • avatar
  • Membru
  • Member Title : WGR Member
  • Mesaje : 3
  • Join : 16/02/2014Calota
Arctica

dispare cu o viteza uimitoare. Prognozele specialistilor sunt depasite de realitate, iar ecologistii trag un semnal de alarma: gheata se va topi total in urmatorii 40 de ani.

Cea mai mica suprafata ocupata de gheata arctica s-a inregistrat in vara lui 2007, cand tinuturile albe au insemnat doar 3 milioane de kilometri patrati.
Media teritoriului acoperit de catre calota glaciara nordica scade incontinuu din 1980 incoace, cand suprafata medie acoperita era de 15,7 milioane de kilometri patrati, potrivit Centrului National American pentru date despre Zapada si Gheata. Multi experti prezic faptul ca intreaga calota glaciara arctica va disparea de pe fata pamantului pana in anul 2050.

Efectele topirii ghetii:Cantitatea de apa continuta de gheata arctica nu este foarte mare. Sau cel putin nu atat de mare incat sa puna in pericol tarmurile unor tari. Nu vor exista asadar inundatii.Cu toate acestea, intregul ecosistem arctic va disparea. In plus, lumina solara reflectata in spatiu de aceasta zona alba a Terrei va fi absorbita de ocean, provocand incalzirea apei si, implicit, influentarea climei ori a vremii pe glob. Automat temperaturile vor creste. De cealalta parte, lipsa ghetii deschide culoarele de trecere intre oceanele planetei si prin zonele nordice, facilitatnd transporturile.
Clipul de mai jos ilustreaza o prognoza a topirii calotei glaciare pana in anul 2049, facuta de University
Corporation

for Atmospheric Research.