Old4Game

Old4Game - New gaming generations

1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6293BuNiCu.wHVizitatorVizitator

  Tutorial AmxModX

  Distribuiţi
  avatar
  WGRO # Darky17
  Membru

  Member Title : Member's not active
  Mesaje : 9
  Join : 07/09/2014
  Localizare : Buzău

  Tutorial AmxModX

  Mesaj Scris de WGRO # Darky17 la data de Dum Sept 07, 2014 11:09 am

  Tutorial AMXModX pe server dedicat Counter Strike 1.6

  1. Instalare automata
  2. Instalare modul cstrike
  3. Instalare manuala
  4. Configurare admin
  5. Configurare configuri
  6. Instalare pluginuri

  1. Instalare automata AMXModX

  Primul pas este sa descarci de aici (Download Alternativ )Instalerul AmxMod X (versiunea 1.8.1). Dezarhivam arhiva undeva pe calculator. Dublu click pe executabil . Dam next , “ i accept the terms “, next…si ajungem la Browse . Lasam folderul care este selectat automat ( C:Program FilesAMX ModX ), dam next, apoi Install . Trecem la urmatorul pas a instalarii . Lasam casuta cu Run AMX ModX installer bifata si-apoi dam Finish . Dupa acest pas va incepe instalarea propriu-zisa . Dam next , i accept… , si next .Ajungem iar la o fereastra de selectare , unde alegem " select mod directory ", a 4-a optiune , apoi next . Alegem folderul HLDScstrike ( unde folderul HLDS este fisierul serverului nostru ) apoi jos la "Custom game addon" alegem moduli Counter-Strike si dam OK .Hint ! Daca instalerul va detecta alta instalare precedenta (mai veche) a modului AMXModx vei fi intrebat daca doresti sa continui . Avem 3 optiuni :
  1.dam yes, apoi toate configurarile vechi vor fi sterse ( adminii, pluginurile instalate, etc)
  2.dam no, apoi se vor actualiza fisierele binare fara a sterge/modifica configuratiile noastre
  3.dam cancel pentru a renunta
  Repet , asta numai daca exista alta instalare a AMX ModX-ului . Daca nu exista nici una instalerul isi va face treaba , iar tu trebuie doar sa dai Finish.

  Urmatoarea faza este instalarea modulului cstrike avand in vedere ca instalerul a instalat doar baza , care este comuna. Aceasta se face manual .

  2. Instalarea manuala a modulului CStrike pentru AMXModX

  Descarcam modulul cstrike de aici. (Download Alternativ) Il dezarhivam pe calculator . Deschidemi amxmodx-1.76d-cstrikeaddonsamxmodx . Avem 5 foldere : configs , modules , scripting , plugins , data .Fisierele componente ale fiecarui folder, trebuie sa aiba destinatia iin folderele cu aceleasi nume din HLDScstrikeaddonsamxmodx ( HLDS fiind serverul nostru ) .
  Recapitulam, deschidem amxmodx 1.76d-cstrikeaddonsamxmodxconfigs , si copiem tot ce este acolo in folderul HLDScstrikeaddonsamxmodxconfigs .Acelasi procedeu pentru restul fisierelor, vezi imaginile.

  In acest moment avem instalat modul AMX ModX cu modulul cstrike, pe serverul nostru .Pentru a vedea rezultatele modificarilor noastre, porneste serverul de cs si executa in consola serverului comanda meta list. Rezultatul afisat este :
  AMXModX RUN .
  Info ! Instalarea modulului CStrike este obligatorie pentru rularea serverului !

  3. Instalare manuala AMX ModX

  Aceasta instalare este ceva mai complicata, deaceea nu o recomandam celor incepatori. Pentru avansati am sa prezint pe scurt .
  1. Du-te la www.amxmodx.org si dai click pe "Downloads".Descarca pachetul de baza amxmodx pentru sistemul de operare Windows sau Linux.
  2. Dezarhiveaza in directorul modului (directorul moduluiaddonsamxmodx).
  3. Mergi apoi pe site-ul AMXModX la sectiunea "Downloads" si descarca addonurile dorite(cstrike, etc).Veti gasi addons-uri pentru: Counter-Strike/Condition-Zero,Team Fortress Classic,Day of Defeat, etc.Asigura-te ca ai descarcat pachetul pentru sistemul tau de operare (Windows sau Linux)
  4. Dezarhiveaza arhiva addons-ul in acelasi loc ca mai devreme, apoi trebuie sa mai adaugi cateva fisiere in destinatia instalarii a modului AMXModX.
  5. Daca folosesti FTP, incarca fisierele in folderul addons.
  6. AMXModX este acum instalat.Scriem "meta list" in consola server-ului sa verificam instalarea.
  7. Putem merge la configurarea AMX ModX.


  4. Configurare admin pe modul AMXModX

  Pentru controlarea server-ului tau de counter strike trebuie sa configurezi adminii (sa-ti pui admin) . Megi in HLDScstrikeaddonsamxmodxconfigsusers.ini, apoi te duci jos in pe pagina unde gasesti linia "loopback" "" "bcdfe....". Aceasta linie trebuie editata de tine.Daca vrei admin pe adresa ip, vei sterge "loopback" si vei trece ip-ul tau, dupa observati in imaginea de mai jos :

  Fisier users.ini

  admin pe amxmodx

  Daca vrei adminul pe nume inlocuiesti "loopback" cu nick-ul respectiv, iar la capatul sirului in loc de "de", pui "e".

  Explicatii :
  "loopback" "parola" "abcdefghijklmnopqrstu" "de", unde
  -"loopback" se inlocuieste cu ip-ul , numele sau daca e cazul cu id-ul steam .
  - "parola" aici se pune parola , daca doriti acest lucru
  -"abcdefgh..." sunt nivelele de acces ale adminului
  -"de" din capat sunt flagurile conturilor de admin

  Nivele de acces

  a - imunitate - nu poate lua kickbanslay...
  b - slot rezervat - are un loc rezervat pe server in caz ca acesta este plin ;
  c - acces la comanda amx_kick
  d - acces la ban si unban
  e - acces la slap si slay
  f - acces la comanda amx_map
  g - acces la cvar-uri - poate scimba valorile cvar-urilor
  h - acces la configuri
  i - aces la comenzile de chat ( amx_chat , amx_psay..)
  j - acces la comenzile de vot (amx_vote, amx_votemap)
  k - acces la parola serverulu - poate schimba parola prin intermediul comenzilor cvar (adica poate pune si scoate parola serverului , in caz de meci de exemplu cand nu trebuie sa mai intre nimeni)
  l - acces la parola RCON si la comenzile rcon prin intermediul comenzilor cvar
  m -> u sunt nivele personalizate - pentru anumite accese pe care vreti sa le creati ( nu va intereseaza !!)
  z - simplu jucator - Atentie! nu se trece nivelul "z" pentru admini !

  Flaguri cont

  a - deconectare daca parola nu este buna
  b - se trece tag-ul de clan tag de clan
  c - se trece id-ul de steam
  d - se trece ip-ul
  e - nu se controleaza parola

  Pentru a vedea la ce comenzi ai acces dai in consola amx_help ; vor aparea primele 10 comenzi cu explicatiile de rigoare dupa care dai amx_help 11 , amx_help 21 , si tot asa...
  Atentie ! Nu trebuie puse toate nivelele de acces pentru toti adminii ! Pui pentru fiecare admin nivelele la care vrei sa aiba acces ! ex "gigi" "" "abc" "e" ..

  Cum pui parola la admin

  Pentru siguranta poti pune parola pe admin ( "gigi" "nebunul" "abcd" "a" ). In acest caz dupa cum vezi se schimba flagul contului de admin cu "a" . Adminul va trebui sa scrie in consola jocului , inainte de a intra pe server asa : name gigi - si da enter- apoi setinfo pw_nebunul (unde _pw se poate schimba cu orice valoare cu conditia sa fie editat in HLDScstrikeaddonsamxmodxconfigsamxx , unde se modifica linia amx_password_field "_pw" - schimbi "_pw" cu ce vrei tu numai sa aiba linia in fata, ex: "_abc") . Totusi , nu va recomand sa schimbati aceasta linie pentru ca va veti incurca dupa aceea . Daca adminul da acest setinfo in consola corect , va intra pe server cu drepturi de admin , daca nu, (daca greseste parola) , serverul nu va accepta conectarea , nu va putea sa intre pe server cu numele "gigi" (poate intra cu alt nume, dar fara drepturi de admin).

  Sursa : TutorialeCstrike.Ro

   Acum este: Sam Aug 18, 2018 5:32 pm