Old4Game

Old4Game - New gaming generations

1408942Dum Oct 01, 2017 6:29 am6293BuNiCu.wHVizitatorVizitator

  Smartphone-ul creat la cererea unui client

  Distribuiţi
  avatar
  Stage
  Membru

  Member Title : WGR Member
  Mesaje : 68
  Join : 02/08/2012

  Smartphone-ul creat la cererea unui client

  Mesaj Scris de Stage la data de Vin Aug 24, 2012 10:51 pm

  Patronul Softbank, al treilea cel mai important operator de telecomunicatii mobile japoneze, a anuntat marti ca va lansa la jumatatea lunii iulie, in Japonia, un smartphone care va masura radioactivitatea, relateaza AFP.

  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]

  Este vorba despre o premiera mondiala", a anuntat presedintele-director general al companiei Softbank, Masayoshi Son, care a precizat ca va raspunde astfel solicitarii unui client japonez.

  Son este unul dintre putinii patroni niponi care solicita abandonarea energiei nucleare, din cauza consecintelor dramatice ale accidentului de la centrala nucleara Fukushima.

  "Cu acest mobil, o apasare pe un buton va fi suficienta pentru masurarea radiatiilor dintr-un anumit loc, care sunt exprimate in microsieverti pe ora", a explicat patronul grupului.

  Masuratorile, care afiseaza ora la care sunt efectuate, sunt clasate in mod automat intr-un istoric, pe o harta geografica, cu ajutorul GPS-ului.

  Smartphone-ul va fi dezvoltat de grupul japonez de produse electronice Sharp, evalueaza radioactivitatea (radiatiile gama) cu o amplitudine de la 0,05 microsieverti pe ora pana la 9,99 microsieverti pe ora, cu ajutorul unui cip special, cel mai ieftin si mai putin energofag mijloc in acest scop.

  Inaintea Softbank, rivalul sau, operatorul japonez NTT Docomo, a prezentat un accesoriu pentru telefoane mobile, sub forma unui dispozitiv cu jack care, asociat unei aplicatii speciale ofera aceleasi functionalitati, dar este vorba doar despre un prototip.   Acum este: Vin Noi 24, 2017 12:08 pm